AGENCIJA ZA PROMET NEKRETNINA

IMPERIJA Budva

Jadranski put bb,
85310 Budva, Crna Gora

tel./faks: +382 33 457 001, 457 002, 457 003
mob: +382 67 474 392
skype: imperijabudva

imperijabudva@t-com.me

IMPERIJA Beograd

Svetog Save br. 1. Beograd, Srbija,
Hotel Slavija, soba br. 506

tel./faks: +381 11 2455 450


sr@imperijanekretnine.rs

PRETRAGA
Država
Opština
Mjesto
Tip nekretnine
Cijena
Prikaži redosledom
 
Pretraga po ID:
TRAŽI
Republika Srbija

Srbija se nalazi na Balkanu - regionu jugoistočne Evrope (oko 80% teritorije) i u Panonskoj niziji - regionu srednje Evrope (oko 20% teritorije). 

 

STANOVNIŠTVO - Srbi čine većinu od 82,86% stanovništva, slede Mađari 3,91%, Bošnjaci 1,82%, Romi 1,44%, Jugosloveni 1,08%, Hrvati 0,94%, Crnogorci 0,92 %, Albanci 0,82%, zatim Slovaci, Vlasi, Rumuni, Makedonci, Muslimani, Bugari, Bunjevci, Rusini, Ukrajinci, Slovenci, Goranci, Nemci, Rusi, Česi, Turci i drugi 

 

SLUŽBENI JEZIK - Službeni jezik je srpski koji se piše ćiriličnim pismom. Na području AP Vojvodine i AP Kosova i Metohije u skladu sa Ustavom pored srpskog koriste se i jezici nacionalnih manjina mađarski, slovački, hrvatski, rumunski, rusinski i albanski. 

 

VJEROISPOVJEST - Najveći broj vjernika u Srbiji je pravoslavne vjere (84.98%). 

 

KLIMA - Grubo se može reći da u Srbiji vlada kontinentalna klima na sjeveru, umjereno-kontinentalna na jugu, i planinska klima na visokim planinama. Zime u Srbiji su kratke, hladne i snježne, dok su ljeta topla. Najhladniji mjesec je januar, dok je najtopliji jul. 

 

Prosječna godišnja količina padavina je 896 mm. Najviše kiše ima u junu i maju, dok su najsuvlji februar i oktobar. 

 

DRŽAVNI SIMBOLI - Himna Republike Srbije je ujedno i stara himna nekadašnje Kraljevine Srbije „Bože pravde“, uz neznatno izmjenjen tekst. 

 

Grb Republike Srbije je stari grb Kraljevine Srbije iz doba dinastije Obrenović iz 1882. godine i čini ga dvoglavi bijeli orao sa štitom na grudima na kome su krst i četiri ocila, a iznad glava orla se nalazi kruna loze Nemanjića. 

 

Republika Srbija ima narodnu zastavu koja je trobojka sa vodoravno položenim bojama: crvenom, plavom i bijelom. Pored narodne, postoji i Državna zastava koja je u osnovi istla kao i narodna s tim što na trećini dužine gledano sa lijeva na desno na plavom polju stoji i mali grb Republike Srbije. 

 

GLAVNI GRAD - Beograd je glavni i najveći grad Srbije. Sa 1.576.124 stanovnika po popisu iz 2002. godine, on je administrativno i ekonomsko središte Srbije, ali i jedan je od najstarijih gradova u Evropi. 

Kontakt
Ime:
Mail:
Tel:
Poruka:
 
pošalji
Naša lokacija:
Naša agencija posjeduje:
Linkovi
Pogledajte sve linkove prijatelja >
Home Imperija
Video
Građevinski projekti
Projekat No1
Projekat No2
Projekat No3
Projekat No4
Projekat No5
Korisne informacije
Procedura kupovine nekretnina u Crnoj Gori
Crna Gora
Srbija
Linkovi Prijatelja
IMPERIJA, Budva, All Rights Reserved ©
Member of webNekretnine.net Developed By CoDe