AGENCIJA ZA PROMET NEKRETNINA

IMPERIJA Budva

Jadranski put bb,
85310 Budva, Crna Gora

tel./faks: +382 33 457 001, 457 002, 457 003
mob: +382 67 474 392
skype: imperijabudva

imperijabudva@t-com.me

IMPERIJA Beograd

Svetog Save br. 1. Beograd, Srbija,
Hotel Slavija, soba br. 506

tel./faks: +381 11 2455 450


sr@imperijanekretnine.rs

PRETRAGA
Država
Opština
Mjesto
Tip nekretnine
Cijena
Prikaži redosledom
 
Pretraga po ID:
TRAŽI
Uputstvo za strane državljane

Strani državljani imaju mogućnost da kupe nekretnine i da nesmetano postanu vlasnici istih. Država se ogradila jedino da se prirodna bogastva, poljoprivredno zemljište i zemljište od opšteg značaja ne može prodati.  

 

Da bi strani državljanin postao vlasnik nekretnine, potrebno je prevenstveno da izabere pravu agenciju - Imperiju - i mi ćemo mu ponuditi veći broj nekretnina, koje može pogledati i iz ponuđenih odabrati onu nekretninu koja njemu odgovara.  

Zatim treba da ovjeri ugovor kod nadležnog suda.  

 

Ovjereni ugovor se predaje u poresku upravu radi razreza poreza za kupljenu nepokretnost, koji je 3%, od procenjene vrijednosti. Ova stopa poreza ista je i za strane državljane kao i za držaljane Crne Gore. Porez na promet treba platiti u roku od 15 dana od donošenja rješenja, nakon čega se vrši plaćanje kamate za svaki dan kašnjenja. 

 

Ovjereni primjerak ugovora predaje se u upravu za nekretnine radi upisa vlasništva na ime kupca. Zakonski rok za upis je 60 dana. Nakon toga kupac dobija rješenje gdje se njemu potvrđuje da je on vlasnik kupljene nepokretnosti i nakon zakonskog roka za žalbu od 15 dana u listu nepokretnosti se prenosi promjena sa njegovim imenom. Kupac nakon upisa u listu nepokretnosti, koji je validan dokument, ima dokaz o vlasništvu nekretnine.  

 

Strani državljani mogu kupiti stan, poslovni prostor i kuću sa placem do 5.000m2, koja se nalazi na jednoj katastarskoj parceli i upisati na svoje ime.  

 

Ukoliko strani državljanin želi da kupi plac mora otvoriti preduzeće u Crnoj Gori da bi taj plac registrovao na ime svog preduzeća. 

Kontakt
Ime:
Mail:
Tel:
Poruka:
 
pošalji
Naša lokacija:
Naša agencija posjeduje:
Linkovi
Pogledajte sve linkove prijatelja >
Home Imperija
Video
Građevinski projekti
Projekat No1
Projekat No2
Projekat No3
Projekat No4
Projekat No5
Korisne informacije
Procedura kupovine nekretnina u Crnoj Gori
Crna Gora
Srbija
Linkovi Prijatelja
IMPERIJA, Budva, All Rights Reserved ©
Member of webNekretnine.net Developed By CoDe